Jamie Coots fick sin tro överbevisad

TV-pastorn Jamie Coots, känd från National Geographics show ”Snake Salvation” predikade som vanligt i sin församling i Middlesboro, Kentucky i lördags då han plötsligt blir biten av en mycket giftig skallerorm i handen. Hur kan det komma sig kan man ju undra? Jo, 42-årige Jamie Coots och hans följare som tillhör den Kristna kyrkan Full Gospel Tabernacle in Jesus Name tar bibelns ord mycket bokstavligt. Speciellt raderna i Markus 16:17-18 som säger att:

”Dessa tecken skall följa dem som tror: i mitt namn skall de driva ut demoner, de skall tala nya tungomål, de skall ta ormar med sina händer, de skall inte bli skadade om de dricker dödligt gift, och de skall lägga sina händer på sjuka och göra dem friska.”

 

De leker alltså med giftormar under predikan och ser detta, enligt egen utsaga, som lika normalt och viktigt som vin är för den katolska prästen under deras ceremonier. Jamie Coots har ärvt sin tro och sina färdigheter från sin far, som i sin tur har ärvt dem från sin far men nu är det alltså slut. Jamie Coots är inte den enda som gått detta öde till mötes. År 1995 avled en av Coots församlingsbor av ett ormbett.

Vägrade hjälp
Polis och medicinsk personal skickades till Jamie Coots hem, dit han tydligen tagit sig för egen maskin, för att assistera ormpastorn. I över 40 minuters tid försökte de övertala honom att följa med till sjukhuset för ytterligare läkarvård men Jamie Coots vägrade och hänvisade hela tiden till sin religiösa övertygelse att Gud skulle rädda honom och att dödligt gift inte biter (ursäkta ordvitsen) på den rättroende. Sagt och gjort, en timme efter att personalen lämnat honom avled han.

Tags: