Ulf Ekman lämnar Livets Ord och blir Katolik

Under gudstjänsten idag på morgonen den 9 mars berättade pastor Ulf Ekman att han och hans fru lämnar Livets Ord för att upptas i den katolska kyrkan. I morgon hålls det ett krismöte för de chockade församlingsmedlemmarna.

Ulf och Birgitta Ekman som grundade den svenska frikyrkoförsamlingen Livets Ord i Uppsala 1983 vidareutvecklar avhoppet i ett öppet brev till församlingen och skriver bl.a.

”När du nu läser detta har du säkert redan hört om den stora nyhet jag berättade om under söndagsgudstjänsten idag den 9 mars. Det jag berättade var att Birgitta och jag nu under våren kommer att avsluta vårt engagemang i denna underbara församling för att så småningom upptas i den Katolska kyrkan. För dig som hörde detta i söndags eller får nyheten nu på detta sätt, kanske det upplevs som en stor och omskakande överraskning.”

Vad som kanske är mest anmärkningsvärt är att pastor Ulf Ekman i en debattartikel i DN ber om ursäkt för ”lidande och sår” som människor tillfogats genom kontakter med Livets Ord:

”I detta har jag själv och andra företrädare för Livets Ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida.”

Livets ord med sina dryga 3000 medlemmar i Sverige blir nu alltså en pastor fattigare och världens största religiösa samfund katolicismen med sina 1,2 miljarden anhängare blir en medlem rikare då Ulf Ekman och hans fru går från tungotal, profeterande och helande till tro, hopp och kärlek.

Tags: ,